Periodòncia

Som especialistes en el tractament dels problemes derivats de les genives.

La periodòncia és l’especialitat de l’odontologia que estudia la prevenció, el diagnòstic i el tractament de les malalties o anomalies que afecten els teixits que suporten les dents. Les principals malalties periodontals són la Gingivitis i la Periodontitis.

És una malaltia que afecta les genives i a la resta d’estructures que suporten les dents, la pateix el 90% de la població per sobre dels 35 anys i és la primera causa de pèrdua de dents en la població mundial.

La malaltia periodontal es manifesta com una gingivitis (inflamació i sagnat de la geniva sense afectar l’os) o periodontitis, on ocorre la destrucció de l’os que suporta la dent. Si no és tractat a temps pot ocasionar la pèrdua de les dents. Un tractament periodontal engloba des de la correcció de la tècnica d’higiene per al control de la placa bacteriana, fins l’eliminació dels factors desencadenants de la mateixa (càlculs dentals i bosses periodontals).

Li sona algun d’aquests Símptomes?

En ocasions la malaltia periodontal pot progressar sense cap símptoma ni dolor. Durant una revisió dental regular, el dentista busca senyals de la malaltia periodontal, de manera que la malaltia encara no detectada pot ser tractada abans que avanci. Alguns signes d’alarma a tenir en compte són tenir les genives vermelles i inflamades, sagnat en raspallar les dents o en passar la seda dental, tenir mal alè, un augment de la sensibilitat dentària i tenir mobilitat d’alguna dent.

Segueixi’ns a Instagram

On som?


Català