Odontopediatria

La cura de la salud bucal dels més petits de la casa.

Què és l’odontopediatria?

L’odontopediatria és la branca de l’odontologia encarregada de tractar als nens. L’odontopediatra serà, per tant, l’encarregat d’explorar i tractar nens i nadons. Generalment es tracten traumatismes, es realitzen segellats per protegir fosses i fissures dels primers molars, es realitzen higienes i s’arreglen les dents que presenten càries.

Beneficis de l’odontopediatria:

Tractament de les càries per evitar més complicacions o l’afectació de les peces definitives.
Detecció primerenca de possibles problemes de mossegada o oclusió.
Educació en la higiene oral i els hàbits alimentaris per a l’adquisició de bons hàbits.

Preguntas frecuentes

1A partir de quina edat hauria de portar el seu fill al dentista?
Normalment amb l'erupció de la primera dent, als 6 mesos de vida. Des d'aquest moment hauria de controlar l'erupció dental i la higiene del seu nadó, així com fer controls periòdics al seu especialista. Aproximadament, als 2-3 anys el seu nen hauria de tenir totes les dents temporals en boca. A partir dels 6 anys comencen a erupcionar les dents definitives, és llavors quan recomanem una visita a l'ortodoncista per si fos convenient modificar el creixement dels seus maxil·lars o crear espai per a la resta de dents definitives.
2A quina edat ha de començar a respallar-se les dents el seu fill?
Des de que erupciona la primera dent, que sol ser als 6 mesos de vida. Als 2-3 anys ja tindrà totes les dents temporals en boca. En aquesta edat el seu fill pot agafar el raspall però sempre la higiene ha de ser efectuada acompanyada de la seva mà. Cap als 6 anys, ja ha de poder raspallar-se sol amb la posterior supervisió d’un adult. El seu fill ha d’aprendre des de petit a agafar hàbits d’higiene bucodental. Un cop adquirits, els mantindrà tota la vida.
 

Segueixi’ns a Instagram

On som?


Català